Dişeti estetiğin sağlanmasında ve ağız sağlığının sürdürülmesinde çok önemli bir faktördür. Dişeti pembe estetiği sağlamaktadır. Düzenli fırçalama yapmayan bireylerde zamanla biriken gıda artıkları mikroorganizmaların gelmesiyle plak adını almaktadır. Plak halindeyken dişler temizlenmemeye devam edildiğinde diş taşı dediğimiz tartar artık fırçayla uzaklaştırılamayan profesyonel yöntemlerle ancak temizlenebilen bir yapı haline gelir. Diş taşları uzaklaştırılmaz ise zamanla temizlenmesi daha zor alanlar meydana getirir ve dişeti enfeksiyonlarına sebep olarak diş kaybına kadar gitmektedir.
Diş eti enfeksiyonları yalnızca plak kaynaklı değil genetik yatkınlık, hatalı diş fırçalama veya fizyolojik olarak yaşa bağlı oluşabilmektedir.
Diş eti enfeksiyonlarının gelişmemesi için öncelikle bireyin ağız hijyenini çok iyi bir şekilde yerine getirmeli ve bunu düzenli bir şekilde yapmalıdır. Fırça kıllarının ulaşması güç yerlere ise diş ipi kullanımıyla temizlemelidir. Çok iyi bakım yapıyorum diyen bireylerin bile ulaşması güç yerlerde mutlaka diş taşı oluşmaya başlamıştır. Bu yüzden 6 ayda bir ya da hekiminizin uygun gördüğü sıklıkta mutlaka diş hekimi muayenesi yapılmalı taş oluşumu varsa anında müdahale edilmelidir. Ardından bu bölgelerin daha etkin bir şekilde nasıl temizlenebildiği konusunda da bilgi alınmalıdır. Diş hekimine uğramayı asla aksamayın!!!